تدابیر روزه داری در بیماری¬های گوارشی

 

1-  برای ترش کردن در افطار از شیرینی جات کمتر استفاده کنید.

2-  از آب ولرم و خرما، غذای ساده (کمی برنج با گشنیز و چند عدد تخم مرغ رسمی، انار با پیه داخل آن) استفاده شود.

3-  در صورت ضعف از کباب با سماق استفاده شود.

4-  سبزیجات با طبع گرم و ریحان مصرف کنید.

5-  در نفخ کردن از ادویه ماست (سیاهدانه، آویشن، زنیان) با کمی نمک استفاده شود.

6-  از نان سنگک استفاده شود.

7-  از سکنجبین عنصلی با کمی آب لیمو به جای نوشابه استفاده شود.

8-  از میوه­جات فصل و یک عدد سیب با کمی عسل استفاده شود.

در مورد زخم اثنی عشر

1-  دم کرده بارهنگ با یک پر کتیری و عسل استفاده شود.

2-  در هر وعده غذا کمی پودر سنجد می­توانید روی آن بریزید.

3-  از آب سیب و دمنوش آویشن قبل از مصرف میوه­جات با کمی نبات یا عسل میل شود.

4-  از روغن­ها، روغن زیتون به سالاد و آش اضافه شود.

5-  از ترشیجات به مقدار کم بعد از غذا مخصوصا در نفخ­ها و بادهای بدن استفاده شود.  (شب­های شنبه)

6-  سبزی جعفری کنار سفره مصرف شود.

7-  در فصل گرما می­توان از نوشیدنی­های خنک مثل سرکه شیره بعد از غذای غیر چرب بعد از عطش استفاده کرد.

8-  معمولا بعد از افطار تا سحر مایعات را اضافه می­کنند و در سحر غذای مقوی کم حجم استفاده می­شود.

9-  غذاهای مناسب برای این بیماری عبارتند از: کدو، گوشت کوبیده و باقالی پلو در فصل گرما

ماهی دریا، باقالی قاتوق، زیره پلو، لوبیا پلو و نخود (فرنگی) پلو در فصل سرما

10- در صورت ضعف یکی از بهترین مقویات خوردن سویق (قاووت­ها) با خرماست.

تذکر مهم: باید تذکر دهیم که هر وقت در طول روز برای نماز ایستاده نتوانستید عبادت را اجرا کنید، بدانید روزه شما نقص دارد، یا باید تقویت کنید و یا به روزه ادامه ندهید.

معمولا امام رضا (علیه السلام) بین نماز مغرب و عشاء افطار می­کردند و دوباره برای نماز به مسجد می­رفتند.

در مجموع کسانی که فعالیت سنگین در طول روز دارند، باید حتما غذای مقوی در سحر بخورند و هنگام روز فعالیت­های سنگین در گرما نکنند.

در نهایت می­توانید به نرم افزار اصول تغذیه در روزه داری ما مراجعه کنید.

 

 

افزودن نظر


کد امنیتی
تصویر جدید

بازگشت به بالا